Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi başladı

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi” 4 Kasım 2016 tarihinde Ankara’da bir otelde başladı.
Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi başladı

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi” 4 Kasım 2016 tarihinde Ankara’da bir otelde başladı.

“Eğitimde teknoloji ahlakının tartışılması gerektiğini düşünüyorum”

Zirvenin açılışında konuşan MEB Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, bu yıl ikincisi düzenlenen Eğitim Teknolojileri Zirvesi’ni geleneksel hâle getirmek istediklerini, sektörün ve akademisyenlerin talepleri doğrultusunda kendi politikalarını revize ettiklerini belirtti.        Tekin: “Maalesef FATİH Projesi hakkında kamuoyundaki algıyı yeterince değiştiremedik. FATİH’in başarısı dağıtılan tabletlerle ölçülmeye çalışılıyor. Bu Proje teknoloji kullanımının yaygınlaşmasını sağlayan, pedagojik boyutları da olan Bakanlığımızın en yoğun çalıştığı projelerinden biridir. Zirvenin bu yanlış algıyı değiştirmekte katkı sağlayacağına inanıyorum. Teknolojiyi eğitim sektöründe kullanırken çocuklara etik değerleri de vermek durumundayız. Çünkü, bir nesil inşa etmekten bahsediyoruz. Eğitimde teknolojik gelişmeler ele alınırken teknoloji ahlakının da yeterince tartışılması gerektiğini düşünüyorum. Dünyanın ortak mirası olan evrensel değerlerin korunması adına teknoloji ahlakı göz ardı edilmemelidir.” şeklinde konuştu.

Zirvede konuşma yapan YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı da fırsat eşitliği ilkesine dayanan Eğitimde FATİH Projesi’nin, kapasite ve kapsam bakımından dünyanın en gelişmiş algoritmasıyla çalışan dijital eğitim hamlesi hâline geldiğini ve bu hareketin amacının, bir bilgi toplumu oluşturmak ve eğitimde teknolojiyi yararlı kılmak; eğitim ve öğretimi, teknolojinin geldiği son nokta ile buluşturmak olduğunu belirtti. Zirve sayesinde Türkiye’nin ufkunu geliştirme hedefine Eğitimde FATİH Projesi ile sunulacak katkıyı canlı tuttuklarını belirten Tırnakçı, FATİH Projesi’nin bir tablet dağıtım projesi olmadığını, bir eğitim teknolojileri hamlesi olduğunu ifade etti.

“Eğitim Bilişim Ağı (EBA) yüz akımızdır”

Tırnakçı sözlerine şöyle devam etti: “İçinde bulunduğumuz bilgi çağı üretime dayalıdır. Üretim ise ancak bilimsel gelişmeleri, kişisel ve toplumsal hayatta aktif hâle getirmekle mümkündür. Bireylerin üretkenliklerini ortaya koyabilmesi için birçok alanda yeterli bilgi birikimine sahip olmaları gerekmektedir. Bugün on altı milyon öğrencimizin bilgi birikimini ve yeteneklerini üretime dönüştürebilmesi ve değer sahibi vasıflı bireyler olabilmeleri için teknolojiyi bir araç olarak aktif biçimde kullanmaları kaçınılmazdır. Bu bağlamda öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin gelişmesine katkı sunacak eğitim teknolojileri ile ilgili yapılmış her çalışma, ortaya konulmuş her yeni bilgi, üretilmiş her değer bizim için çok kıymetlidir. İşte bu sebeple sizlerle burada paylaşım içinde olmayı önemsiyoruz.”

EBA ile zaman ve mekân sınırlılıklarını ortadan kaldırdıklarını söyleyen Tırnakçı, “Eğitim Daima” sloganımız, eğitimin dört duvar arasına hapsolunamayacağına duyduğumuz inancı yansıtmaktadır. Bu noktada FATİH Projesi’nin önemli bileşenlerinden biri olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) yüz akımızdır. EBA; mekân sınırlılıklarını aşan, araç ve zamandan bağımsız çalışabilen, öğrenme ortamını derslik ve okulların dışına taşıyan, güvenli bir İnternet portalidir. Bu zirve çocuklarımızın geleceğini, geleceğin eğitiminde nasıl öncü rol oynayacağımızı tartışacağımız bir ortam sağlayacaktır.” diye konuştu.

Daha sonra YEĞİTEK’te daire başkanı olarak görev yapmış  olan 15 Temmuz 2016 demokrasi şehidi Prof.Dr.İlhan VARANK anısına hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı. Ayrıca zirve tanıtım sinevizyonu gösterildi.

"2000 katılımcı 154 konuşmacı"

İki bin katılımcı ve 154 konuşmacının yer aldığı iki gün sürecek zirvede, “Bilişim ile Eğitimde Zorunlu Dönüşüm: Neden ve Nasıl?” , “Medya Gözüyle Eğitime Bakış”  konulu iki panel yapılırken; “Oyun Tabanlı Öğrenme”, "Eğitsel Oyun", "Eğitimde Mobil Öğrenme", "e-içerik oluşturma/e-içerik oluşturma araçları", "Üç Boyutlu Teknolojiler", “ Kodlama, Kod Eğitimi”, "Eğitimde Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı", "Eğitimde Etkin Etkileşimli Tahta Kullanımı", "Eğitimde Engelsiz Bilişim", "Özel Öğretim Kurumlarında Teknoloji Kullanımı", "STEM", "Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme", "Robotik", "Teknoloji Destekli Öğretmen Mesleki Gelişimi", "Uzaktan Eğitim", “EBA Eğitim Bilişim Ağı”, "Öğrenci Merkezli Eğitimde Teknoloji Destekli Başarılı Uygulamalar" gibi konularda bildiriler sunuldu. Yedi adet atölye çalışması yapıldı. Yerli ve yabancı birçok katılımcının yer aldığı  “Eğitim Teknolojileri Zirvesi”, yarın da devam edecek.

04-11-201604-11-201604-11-201604-11-201604-11-201604-11-201604-11-201604-11-201604-11-201604-11-201604-11-201604-11-201604-11-201604-11-201604-11-201604-11-201604-11-2016

 

 

 

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Emniyet Mahallesi, Milas Sokak, No.8 06560 Yenimahalle / ANKARA - 0 (312) 296 9400

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.