Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

YEĞİTEK, Üniversitelerin BÖTE Bölüm Başkanlarıyla toplantı düzenledi

Eğitimde FATİH projesinin planlanması ve yürütülmesinde üniversitelerin ilgili bölümlerinin ve alan uzmanlarının görüş, düşünce ve önerilerini almak amacıyla 23 Mart 2016 tarihinde Ankara Başkent Öğretmenevi’ nde bir günlük bilgilendirme ve paylaşım toplantısı yapıldı.
YEĞİTEK, Üniversitelerin BÖTE Bölüm Başkanlarıyla toplantı düzenledi

YEĞİTEK Genel Müdürü Ahmet Onur AK ve tüm daire başkanlarının katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan AK:

“Eğitim teknolojileri alanında, kapsamı itibariyle dünyada benzeri olmayan bir hareketi sürdürüyoruz. Eğitim müfredatlarını, öğretim yöntem ve tekniklerini, eğitim alanındaki yerleşik ilke ve kuralları bütün yönleriyle eğitim sistemimizi derinden etkileyen bir hareket… Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi… Bugün FATİH, dersliklerimize ulaştırılan 1 milyona yakın bağlantı ucu; yaklaşık 450 bin dersliğimizde bulunan etkileşimli tahta; 1,5 milyon öğretmen ve öğrencimizin kullandığı tablet bilgisayardır. Yüz binlerce dijital eğitim içeriği ve 11 milyondan fazla kullanıcısıyla dünyanın en büyük dijital okulu haline gelen EBA’dır.”dedi. Ayrıca FATİH Projesi’nin en önemli taraflarından birinin de öğretmen eğitimi olduğunu vurgulayan AK, üniversitelerle ortak hareket etmek için bu tarz toplantıları sık sık yapmayı planladıklarını belirtti.

Türkiye genelinde üniversitelerden 31 akademisyenin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Eğitim Bilişim Sistemleri Daire Başkanı Harun ÇİÇEK, FATİH Projesi’nin teknik alt yapısı hakkında bilgi verdi. Eğitim Medyası Koordinatörü Ali İhsan BAYKAL, “eğitimde tek adres” sloganıyla yola çıktıklarını vurgulayarak, EBA V1’in oluşum süreci ve EBA V2 hakkında bilgi verdi. Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimi Daire Başkanı Sedat AKÇAKOYUNLUOĞLU, EBA V3’ün hazırlıklarına teorik olarak başlandığını söyleyerek, akademisyenlerden dijital içerik ve öğretmenlerin EBA’yı daha verimli kullanabilmeleri konusunda destek beklediklerini belirtti. Daha sonra Eğitim Hizmetleri Koordinatörlüğünden Erdal ÖZDOĞAN tarafından Etkileşimli Sınıf Yönetimi (ESY) yazılımı uygulamalı olarak tanıtılarak, akademisyenlerin görüş ve önerileri alındı.

Toplantıda “Kodlama dersi müfredatı” hakkında genel bilgi veren Sistem Yönetimi Daire Başkanı Dr. Yakup YÜKSEL, Kodlama dersi müfredatının tamamlanma aşamasında olduğunu ayrıca öğretmen kılavuzu ve dijital içeriklerin de hazırlanacağını, uzaktan ve yüz yüze seminerlerle öğretmen eğitiminin de tamamlanacağını ifade etti. Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretim Programı hakkında yapılan sunum sonrasında akademisyenlerin görüş ve önerilerinin alınmasıyla toplantı sona erdi.

24-03-201624-03-201624-03-201624-03-2016

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Emniyet Mahallesi, Milas Sokak, No.8 06560 Yenimahalle / ANKARA - 0 (312) 296 9400

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.