YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal TIRNAKÇI ETZ 2017nin açılış konuşmasını yaptı
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen eğitim teknolojileri zirvesi ETZ 2017, 4 Mart’ta İstanbul´da gerçekleşti. Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal TIRNAKÇI, Şişli´de yapılan zirvenin açılış konuşmasını yaptı.
TIRNAKÇI konuşmasında FATİH Projesi´nin eğitimde Türkiye´nin en büyük teknoloji yatırımlarından olduğunu söyledi. Projenin sadece Türkiye´de değil dünya çapında önemli olduğunu belirten TIRNAKÇI, “FATİH Projesi sadece bir eğitim projesi değil, ülkemize artı değer katma projesidir. . FATİH Projesi´nin ülkemize kazanımları oldukça fazladır. Fatih Projesi sayesinde üretim tecrübesi kazanan firmalar ihracat yapar hâle gelmişlerdir.” diye konuştu. TIRNAKÇI, FATİH Projesi´nin sürekli büyümeye devam ettiğini vurgulayarak şu bilgileri verdi: “FATİH Projesi süresi sınırlı bir proje değildir çünkü eğitim sürekli güncellenen bir olaydır. Biliyorsunuz müfredatımız yenilendi. Şimdi biz de buna uygun olarak içeriklerimizi güncelleyeceğiz. Ülkemizin her noktasına FATİH Projesi kapsamında İnternet götürüyoruz. FATİH Projesi vesilesiyle İnternet’in ulaşmadığı köşe kalmayacak. Türkiye coğrafyasını düşündüğümüz zaman bu yapılan yatırımın ne kadar büyük bir yatırım olduğunu anlayacaksınız. Edirne´deki öğrencimizle Hakkâri´deki öğrencimiz eşit şartlarda eğitim alsın diye uğraşıyoruz. Bu da teknolojinin eğitime katılımı ve bunun da üst düzeyde kullanımı ile mümkün olacaktır. Ekip ve Bakanlık olarak bunun için çalışıyoruz. Bu tür etkinliklere katılma sebebimize gelince, buradan çıkacak sonuçları takip edeceğiz ve karar verme süreçlerinde kullanacağız. O yüzden bu tarz etkinliklere katılıyor, destek veriyoruz.”
"İyi bir hikâyesi olmayan iyi bir kod yazıcısı olamaz"
Kodlama eğitimini müfredata koyduklarını dile getiren TIRNAKÇI, “Artık müfredatımızda 4. sınıftan itibaren kodlama dersleri var. Bunun için içerik geliştirme konusunda Genel Müdürlüğümüz iki yıldır çalışıyordu. Yine müfredat içerisinde belli kademelerde derslerin içine yayarak belli kademelerde de zorunlu ders olarak kodlamayı müfredatımıza koyduk. Beklentimiz, çocuklarımızın bütün derslerde sistematik düşünme kabiliyetlerini artırmak ve onlara sebep sonuç ilişkisi içerisinde düşünmeyi öğretmektir. Türkçe dersinde iyi bir kompozisyon yazamayan çocuk iyi bir kodlama yapamaz, iyi bir hikâyesi olmayan çocuk iyi bir kodlama yapamaz, giriş gelişme sonuç ilişkisi kuramayan çocuk bu alanda başarılı olamaz. Bütün bunlara ilaveten müfredata STEM merkezli uygulamalar da yerleştirdik.”