Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

Hırvatistan Bilim, Eğitim ve Spor Bakanı Vedran Mornar’dan, Genel Müdürlüğümüze ziyaret

Hırvatistan Bilim, Eğitim ve Spor Bakanı Vedran Mornar ve beraberindeki heyet, Eğitimde Fatih Projesini incelemek üzere 10 Mart 2015 tarihinde Genel Müdürlüğümüzü ziyaret etti.
Hırvatistan Bilim, Eğitim ve Spor Bakanı Vedran Mornar’dan, Genel Müdürlüğümüze ziyaret

Heyetle yapılan toplantıya Genel Müdürümüz Dinçer Ateş, MEB Danışmanı Ahmet Onur Ak, Eğitim Bilişim Sistemleri Daire Başkanı Harun Çiçek, Eğitim Teknolojileri Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı M. Hakan Bücük, Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimi Daire Başkanı Sedat Akçakoyunluoğlu, İletişim Daire Başkanı MuhammedSadık Arslan ile İdari ve Mali İşler Daire Başkanı R. Zafer TEKİN katıldı.

 

Heyete yapılan sunumda Eğitimde Fatih Projesinin amacı, gerekçesi, beş önemli bileşeni ve gelinen son durum hakkında bilgi aktarıldı.  Ardından Eğitim Bilişim Ağı’nın (EBA) genel tanıtımı yapıldı. Bu kapsamda EBA´ nın ana modülleri olan Haber, e-İçerik, e-Dergi, e-Kitap, Video, Ses, Görsel ve Tartışalım modülleri tanıtıldı. Bunun yanı sıra EBA çatısı altında kullanıcılara sağlanan; "EBA Kaynak, EBA Dosya, EBA UZEM, EBA Ders" portalleri ile ilgili bilgiler verildi.

 

Konuk bakan Vedran Mornar, sunumun ardından Genel Müdürümüz Dinçer Ateş’le görüştü. Mornar, Fatih Projesi kapsamında alınan tablet bilgisayarlardaki yerlilik oranını sordu. Tablet bilgisayarlardaki yerlilik oranının yüzde 52 olduğunu vurgulayan Dinçer Ateş, “Eylül 2015 itibariyle 700 bin adet tablet bilgisayarın daha okullarımıza ulaştırılacağını” ifade etti.

 

Daha sonra heyetteki konukların her biri tabletlerinden EBA marketin içindeki uygulamaları inceledi. EBA marketteki ders videolarının 3 ila 5’er dakikalık sürelerle hazırlandığını belirten Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimi Daire Başkanı Sedat Akçakoyunluoğlu, “videoların farklı araçlara göre uygun çözünürlükte açıldığını” vurguladı.

 

“Eğitimde Fatih Projesi için ciddi içerik alımı yapıyoruz”

 

Konuk bakan Mornar, “Fatih projesi hayata geçtiği zaman öğrencilerin kitap taşıyıp taşımayacağını” sordu. Ateş, “İlk etapta eş zamanlı olarak kitap ve tablet bilgisayar devam edecek. Öğrenci ve öğretmenlerimiz tablet bilgisayarla ders işleme alışkanlığını kazanıncaya kadar bu durum sürecek. Öğrencilerimiz alışınca dersleri tabletle işlemeyi tercih edecek” dedi.

 

Konuk bakan Mornar’ın, yayıncılık sektöründen tepki gelir mi? sorusuna Ateş, “Fatih Projesi için ciddi bir şekilde içerik alımı yaparak elektronik yayıncılığı dönüştürmeye çalışıyoruz. Sadece matbaa sektörü biraz yakınabilir. O da bizim çözemeyeceğimiz bir sorun olmaz.” cevabını verdi.

 

Heyet, toplantıdan sonra Eğitimde Fatih Projesinin izleme merkezini gezdi. Burada heyete Fatih Projesi Mobil Cihaz Yönetim Sistemi ve Coğrafi Bilgi Sistemleri uygulamaları tanıtıldı. Heyet, son olarak patenti ülkemize ait olan etkileşimli tahtanın genel yapısı ve okullarda nasıl kullanıldığı konusunda örnek bir ders sunumunu izledi. Konuk bakan Mornar ve beraberindeki heyet, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek kurumumuzdan ayrıldı.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Emniyet Mahallesi, Milas Sokak, No.8 06560 Yenimahalle / ANKARA - 0 (312) 296 9400

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.