
GESS Fuar ve Konferanslarının açış konuşmalarını Uluslararası Eğitimde Teknoloji Topluluğu (ISTE) Danışmanı Tony BRANDENBURG ve Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal TIRNAKÇI yaptı.
Öğrencileri, şu anda henüz var olmayan teknolojilere göre hazırlamamız gerekiyor
Bünyesinde dünya genelinden yaklaşık 100 bin eğitimcinin bulunduğu Uluslararası Eğitimde Teknoloji Topluluğu (ISTE) Danışmanı Tony BRANDENBURG açış konuşmasında “Eğitim ve Okullaşma” farkını ortaya koyan bir sunum paylaştı. Dünya genelinde uygulamaya konulan eğitim sistemlerinin eksikliklerine vurgu yapan BRANDENBURG, “Biz okullaşmayı çok iyi yapıyoruz, yeni okullar açıyoruz, onları son teknolojik yeniliklerle donatıyoruz ancak çocuklarımıza gelecek için eğitim vermiyoruz. Biz kendimiz öğrendiğimiz gibi onlara öğretmeyi düşünüyoruz. Dünya ve toplumlar değişiyor. Ancak dünyanın pek çok yerindeki müfredatlar demode. Çocuklara matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi branş derslerini ne kadar doğru öğretebiliyoruz? Karamsar değilim ama kaygılıyım. Öğrencileri, şu anda henüz var olmayan teknolojilere göre hazırlamamız gerekiyor. Bugün doğan bir çocuk, 18 yıl sonra hayata atıldığında nasıl bir dünya onu bekliyor olacaksa, biz o dünyaya göre o çocuğu eğitmeliyiz. Özetle çocuklarımız iyi tasarımcı mı? Kreatif iletişim kurabiliyor mu? Küresel vatandaş mı? Küresel iletişime açık mı? Kendi bilgilerini inşa edebiliyor mu? Bunlara odaklanmalı, eğitim sistemlerini buna göre kurgulamalıyız.’’ açıklamasında bulundu.
YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal TIRNAKÇI ise konuşmasında “Millî Eğitim Bakanlığı olarak burada bulunmaktan ve bu organizasyona katkı vermekten mutluluk duyuyoruz. Geleceğin eğitimine katkı sağlayacak her türlü organizasyonun içinde bulunmaya çalışıyoruz. Burada konuşulanlardan istifade ediyoruz. Bunların politika belirlerken bize katkı sağlayacağına inanıyoruz. Onun için buradayız.” dedi.
MEB olarak teknolojiye büyük yatırım yaptıklarını söyleyen TIRNAKÇI, sözlerine şöyle devam etti: “FATİH Projesi sayesinde şu anda 432 bin dersliğimizde etkileşimli tahta var. Önümüzdeki dönemde teknoloji hayatın içine daha çok girecek. Genel prensibimiz çocuklarımızı kendi zamanlarımızdaki gibi değil onları içinde bulundukları zamanın şartlarına uygun olarak yetiştirmek. Bu yaptığımız yatırımların, çocuklarımız okullarını bitirip hayata atıldıklarında onların hayatını kolaylaştıracağını ve ülkeye büyük bir katkı sağlayacaklarına inanıyoruz. Çünkü takdir edersiniz ki teknoloji dünyası, dünya ekonomik sisteminde büyük bir paya sahip.”
İşin merkezinde öğretmenimizin insanı şekillendiren şefkati, merhameti ve dokunuşu var
Öte yandan teknolojinin çocukların üzerindeki olumsuz etkilerine de değinen TIRNAKÇI, “Şunu hiçbir zaman reddetmiyoruz: İşin merkezinde öğretmenimizin insanı şekillendiren şefkati, merhameti ve dokunuşu var. Buradan yola çıkarak öğretmenlerimizin teknolojiye kolayca ulaşması da temel meselelerimizden. GESS Türkiye’nin öğretmenlerimize de katkılar sağlayacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.
GESS Turkey’de YEĞİTEK Genel Müdürlüğünün FATİH Projesi ve EBA’yı tanıttığı bir standı yer alıyor. Bu stantta etkileşimli tahta üzerinde FATİH Projesi örnek sınıf uygulaması ziyaretçilerle buluşuyor.
Dubai, Endonezya ve Meksika’dan sonra ülkemizde ilk kez 19-21 Ekim tarihleri arasında WOW İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşmekte olan GESS Turkey’in konferans programında; içeriği Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü, YEĞİTEK Genel Müdürlüğü, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı Elektronik Eğitim İçerikler Daire Başkanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan bir dizi panel ve oturum düzenlenecek. Ayrıca eğitici oyun uygulamaları, siber güvenlik, sosyal medyanın doğru kullanımı, hibrit bilişim sınıfları, dijital yetkinlik, bilgi işlemsel düşünme, mikrodenetleyici kodlama gibi geleceğe yön veren eğitim teknolojilerinin konu alınacağı konferans programı, dileyen tüm öğretmenler tarafından ücretsiz olarak takip edilebilecek.
Millî Eğitim Bakanlığı’nın ’teknolojik eğitim’ içerikli sunumları GESS Turkey’de
GESS’in global eğitim pazarındaki 11 yıllık deneyimiyle hazırlanan ücretsiz konferansları kapsamında; Uluslararası Eğitimde Teknoloji Topluluğu -ISTE- Uluslararası Danışmanı Tony Bradenburg, dünyaca ünlü eğitim kurumlarında ders veren, NLP Uygulayıcısı Uzman ve Eğitimci, konuşmacı ve yazar David Hodgson, JESS Dubai (Jumairah English Speaking School) dijital öğrenme ve inovasyon başkanı Steve Bambury ile Lifeshare kurucusu ve ülkesi Yunanistan Eğitim Bakanlığından ödüllü bir isim olan Xenia Giannaki’nin konuşmacı olarak yer alacak. Etkinliğin içeriğinde, eğitimcilerin edindikleri pratik öğretme metotlarını sınıflarına hemen taşıyıp uygulayabilecekleri biçimde kurgulanan özel oturumlar da yer alacak.
Genel Müdür Bilal TIRNAKÇI, açılış programının ardından eğitim, eğitim teknolojileri ve okul araçları gibi alanlarda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların yer aldığı stant alanlarını ziyaret etti. Buralarda yer alan farklı deneyimleri incelerken stant görevlilerinden bilgi aldı.
GESS Turkey, 21 Ekim tarihine kadar devam edecek.