Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

EBA Değerlendirme Toplantısı Afyon’da başladı

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimi Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “EBA Değerlendirme Toplantısı” 21 Nisan 2017 tarihinde Afyon’da başladı.
EBA Değerlendirme Toplantısı Afyon’da başladı

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimi Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “EBA Değerlendirme Toplantısı” 21 Nisan 2017 tarihinde Afyon’da başladı. Bir otelde yapılan toplantıya 81 ilin Millî Eğitim Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü, il Koordinatörleri, FATİH Projesi Eğitmenleri ve YEĞİTEK Personeli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını organizasyona ev sahipliği yapan Afyon İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN yaptı. YALÇIN konuşmasında “Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün FATİH Projesinin yürütücüsü olduğunu, fırsat eşitliğini sağlamada ve teknolojiyi iyileştirmede bakanlığımız tarafından büyük ve yerinde adımların atıldığını, böyle büyük bir çalışmanın içinde olmaktan ve ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını” söyledi.

“Bütün illerde yapılan zengin içerik üretimlerini EBA’ya kazandıralım”

Ardından YEĞİTEK Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimi Daire Başkanı Mehmet RÜŞEN yaptığı konuşmada FATİH Projesinin 3. Faz hizmet alım modeli ile daha da büyüyeceğini ve bütün okullara ulaşacağını belirterek şunları ifade etti: “FATİH Projesi büyük bir proje. Eğitime entegre ettiğimiz bir teknoloji söz konusu ama bu teknolojiyi sunarken varmak istediğimiz bir bilgi kaynağı var ve bu kaynak Eğitim Bilişim Ağı (EBA). EBA’da 70 personel ve 4 koordinatör ile bu süreci yürütüyoruz. Bunun yanında Scientix, STEM, Robotik ve kodlama alanlarına da mesaimizin büyük bölümünü ayırarak çalışmalar yapıyoruz. Ancak böyle devasa bir platformu bakanlıktan yürütmenin ve büyütmenin yeterince verimli olmayacağını düşünüyorum. Bu sebeple illerin ihtiyacını illerdeki siz değerli çalışma arkadaşlarımızın bileceği düşüncesiyle bu toplantıda bir araya geldik. Burada hem illerde karar verici Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürlerimizi hem de bu işin yürütücüsü il koordinatörü FATİH Projesi Eğitmenlerini de davet ettik. Amacımız Konya, Tokat, Kastamonu, İzmir, Erzurum, Bursa ve Mersin’de EBA’ya yönelik yürütülen yerel ve başarılı çalışmaların tüm Türkiye’de aynı heyecanla yürütülmesi. Bu işin bir çalışma sistemi, bir organizasyon yöntemi, bir ekibi olsun istiyoruz. Manisa’daki “Kodlama” ve Bursa’daki “Masallar Canlanıyor” projesini sadece o iller yapmasın. Bütün illerde farklı şekilde zengin projeler yapılsın, bunların videoları çekilsin. Bu üretimleri EBA’ya kazandıralım. Yaptığınız çalışmalar bizlere gurur veriyor bunları biraz daha büyütmek istiyoruz. Kapımız sizlere mesai saatleri içinde ve dışında hep açık olacak.”

2 gün sürecek toplantıda; EBA v4, EBA İçerik Stratejileri ve İş Birlikleri, EBA Telif ve İçerik Üretiminde Dikkat Edilecek Hususlar, EBA Moderasyon, EBA İçerik Eğitimleri, İYS ve Sınıf İçi Uygulamaları, Web 2.0 Araçları, EBA sistem Yönetimi, Dijital Dönüşüm, EBA Saha Uygulamaları, Eğitim Teknolojilerinde Materyal Tasarımı, İçerik Üretim Stratejileri, EBA İhtiyaç Analizi konuları ele alınacak. 

 

21-04-201721-04-201721-04-201721-04-2017

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Emniyet Mahallesi, Milas Sokak, No.8 06560 Yenimahalle / ANKARA - 0 (312) 296 9400

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.