Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

Azerbaycan Eğitim Bakanlığı Heyeti YEĞİTEK’i ziyaret etti

Azerbaycan Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Sistemleri Genel Müdürü Vüsal HANLAROV ve beraberindeki Heyet 10 Ekim 2018’de YEĞİTEK Genel Müdürlüğünü ziyaret etti.
Azerbaycan Eğitim Bakanlığı Heyeti YEĞİTEK’i ziyaret etti

Azerbaycan Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Sistemleri Genel Müdürü Vüsal HANLAROV ve beraberindeki Heyet 10 Ekim 2018’de YEĞİTEK Genel Müdürlüğünü ziyaret etti.

Ziyaret sırasında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya YEĞİTEK Genel Müdürü Anıl YILMAZ, Eğitim Bilişim Sistemleri Daire Başkanı Gültekin KEKEÇOĞLU, Sistem Yönetimi Daire Başkanı Gürhan ÇİÇEK, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Eyyup TANYILDIZ, İletişim Dairesi Başkanı Muhammed Sadık ARSLAN, Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimi Daire Başkanı Mehmet RÜŞEN, Eğitim Teknolojileri Geliştirme, Projeler Daire Başkanı M. Hakan BÜCÜK,  Eğitim Teknolojileri ve Teknik Destek Hizmetleri Daire Başkanı Asaf Murat KARAPINAR ile Azerbaycan Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Sistemleri Genel Müdürü Vüsal HANLAROV, Azerbaycan İstatistik ve Analiz Sektörü Müdür Elvin NASİBOV, İcranın Denetimi ve Hesabat Verme Dairesi Müdürü Yaşar ZEYNALOV, Eğitim Bakanlığı Denklik Şubesi Müdürü Turan TOPALOVA ve Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü V. H. K. İ. Halil İbrahim DOĞAN katıldı.

Tanışmadan sonra Genel Müdür Vüsal HANLAROV, FATİH Projesi’ni beğeniyle takip ettiklerini; Proje’nin altyapısı kadar içeriğinin de önemli olduğunu vurguladı. İlk önce bu içeriğe yönelik bilgi almak istediklerini belirtti. Bunun üzerine Genel Müdür Anıl YILMAZ, heyeti Proje ve projenin en önemli bileşenlerinden olan EBA hakkında hazırlanmış olan sunumu izlemeye davet etti. On beş dakika süren sunumun ardından HANLAROV, kendilerinin de Azerbaycan’da FATİH Projesi ve EBA’ya benzeyen bir sistem geliştirmeye başladıklarını, bu sistemin gelişmesinde YEĞİTEK’ten edinecekleri bilgilerin kendileri için önemli olduğunu belirtti. HANLAROV, kendi elektronik içeriklerinin sınırlı olduğunu ve kütüphane biçiminde hizmet verdiğini ifade etti. Daha sonra EBA’da içeriğin hazırlanma süreci, bu süreçte içerik üreticilerinin kimler olduğu, moderasyonun nasıl sağlandığı konularında bilgi istedi. Bu soruları Genel Müdür YILMAZ ve Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimi Daire Başkanı Mehmet RÜŞEN ayrıntılı bir biçimde cevapladı.

HANLAROV’un bir sonraki sorusu teknoloji kullanımında öğretmen eğitiminin nasıl sağlandığına yönelik oldu. Bu soruya ilk önce Sistem Yönetimi Daire Başkanı Gürhan ÇİÇEK, yazılım bakımından yapılanları anlatarak cevap verdi. Daha sonra Projeler Daire Başkanı M. Hakan BÜCÜK bu konuda yapılan araştırmalar hakkında bilgi verdi. Verilerin nasıl değerlendirildiğini açıklayan BÜCÜK, yüzde yetmiş oranında eğitimlerin tamamlandığını ancak bunun süreklilik arz eden bir süreç olduğunu belirtti. Bu konuda Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü ile çalışıldığını da ifade etti.  Eğitim Teknolojileri ve Teknik Destek Hizmetleri Daire Başkanı Asaf Murat KARAPINAR ise öğretmen eğitiminde kat edilen yolu sayısal değerlerle açıkladı.

Daha sonra Proje’nin donanım ve alt yapısı hakkında sorularını ileten Heyet, YEĞİTEK Eğitim Bilişim Sistemleri Daire Başkanı Gültekin KEKEÇOĞLU’nun sunumunu dinledi. Soruları ayrıntılı bir biçimde cevaplayan KEKEÇOĞLU bilgi paylaşımına her zaman açık olduklarını belirtti.

Toplantı karşılıklı işbirliğine yönelik temennilerle son buldu.

10-10-201810-10-2018

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Emniyet Mahallesi, Milas Sokak, No.8 06560 Yenimahalle / ANKARA - 0 (312) 296 9400

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.